Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

 


 Početna

 Kontakt

 Studomat

 English

  ALUMNI ONLINE DAY - MOGUĆNOSTI ZAPOŠLJAVANJA I RAZVOJA KARIJERE U DJELATNOSTI LOGISTIKE I POMORSKE AGENTURE - 15.5.2020

ALUMNI klub Pomorskog fakulteta u Rijeci i projekt PANDORA organizirali su 15. svibnja 2020. on-line predavanje pod naslovom Mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijere u djelatnosti logistike i pomorske agenture. Uvaženi predavači su bili gosp. Marin Škufca, generalni direktor i suvlasnik tvrtke Liburnia Maritime Agency d.o.o. te gosp. Božidar Sotošek, zamjenik generalnog direktora tvrtke Express International Freight Forwarding d.o.o.

Gledatelje je u predavanje uveo predsjednik ALUMNI kluba doc. dr. sc. Srđan Žuškin rekavši da je ovaj događaj upravo ono čime se Klub bavi: povezivanje studenata Pomorskog fakulteta s pomorskom privredom i praksom. Pozdravnu riječ uputila je i voditeljica projekta PANDORA - promicanje izvrsnosti vještina za tržište rada kroz institucionalizaciju stručne prakse u pomorskom obrazovanju, izv. prof. dr. sc. Ana Perić Hadžić te ukratko predstavila osnovne informacije i ciljeve projekta

Tema predavanja bila je posebno zanimljiva studentima viših godina studija, te mladim diplomiranim studentima Pomorskog fakulteta smjerova Logistika i menadžment u pomorstvu i prometu, te Tehnologija i organizacija prometa, ali i ostalim poslovnim subjektima iz pomorske gospodarske kopnene privrede koji su aktivno pratili ovo on-line predavanje.

U sklopu predavanja studenti su iz prve ruke mogli čuti što poslodavci očekuje od njih prilikom prijave za posao, koje kompetencije im daju prednost u odnosu na druge kandidate te na kojim sve stranicama mogu pronaći podatke o potencijalnim poslodavcima. Gosp. Škufca je također napomenuo studentima da ulažu u znanje engleskog jezika jer im je to ulaznica na tržište rada.

Osim toga, studenti su upotpunili i svoje teoretsko znanje te su saznali više informacija o samim tvrtkama, članicama UPAH-a, ali i o gradnji Zagrebačke obale, projektu koji će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta u sektoru prometa i logistike.

Gosp. Sotošek je na kraju zaključio predavanje rekavši da nas u bliskoj budućnosti očekuju veliki pozitivni pomaci zbog čega možemo s velikim optimizmom gledati na budućnost pomorske industrije i posebno lučkih djelatnosti na širem riječkom području te poručio studentima da savjesno obavljaju svoje studentske obaveze kako bi prilikom izlaska na tržište rada povećali vlastite mogućnosti zapošljavanja.