Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

 


 Početna

 Kontakt

 Studomat

 English

  ALUMNI - O NAMA

ALUMNI klub osnovan je radi jačanja ugleda Fakulteta, promicanja njegove tržišne prepoznatljivosti i tradicije, povezivanja bivših studenata s matičnom institucijom, te povezivanja studenata s tržištem rada.

Začetak ALUMNI kluba datira od 6. prosinca 2010. godine kada je u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održana osnivačka Skupština.

ALUMNI klub

Od travnja 2018. godine znatno su povećane aktivnosti i angažman novog koordinatora i brojnih suradnika Kluba. Jedan od najvrjednijih uspjeha upravo je uspostavljanje bliske suradnje s brojnim poslovnim subjektima iz pomorske privrede i brodarskih tvrtki u kojima rade bivši studenti Fakulteta. Kompanije uvelike podržavaju rad Fakulteta što se ogleda angažiranjem bivših studenata, omogućavanjem studentske prakse, sudjelovanjem na zajedničkim projektima ili omogućavanjem zapošljavanja. Kvalitetan rad ALUMNI kluba potvrđuje se pozitivnim povratnim informacijama studenata.

U sklopu djelovanja, ALUMNI klub osmišljava popularno-stručna predavanja bivših studenata Fakulteta, stručnjaka iz prakse i nastavnika Fakulteta, koji svoja poslovna i životna iskustva prenose mlađim naraštajima.

Praćenje bivših studenata u njihovom zapošljavanju te praćenje njihovih karijera, još su neke od aktivnosti koje Klub provodi u svojem djelovanju. Ostajanje s njima u kontaktu pridonosi da se sadašnjim studentima približe iskustva koja su alumniji stekli tijekom profesionalne karijere, da se aktivnim studentima pruži pomoć tijekom studija, ali isto tako da ih se usmjeri i pomogne u kasnijoj profesionalnoj karijeri.